Økt satsning på hurtiglading

Lyse satser på elbilistene. Vi skal tilby flere hurtigladestasjoner med kortere ventetid, en konkurransedyktig minuttpris, og en fleksibel betalingsløsning.

Da Lyse i 2011 høytidelig åpnet en av Norges første hurtigladestasjoner på Luravika i Sandnes, var om lag 0,13 % av bilparken i Rogaland elbiler, og markedet for hurtigladere var begrenset. I dag er andelen elbiler i fylket nærmere 5%, og flere aktører har etablert seg lokalt og nasjonalt med over 600 hurtigladere.

Stortingets mål er at alle nye biler innen 2025 skal være nullutslippsbiler. Uansett om våre kunder motiveres av økonomi eller miljø, skal Lyse som strømleverandør bidra til en viktig samfunnsoppgave, nemlig å legge til rette for å elektrifisere transportsektoren ved å gjøre hverdagen enklest mulig for elbilistene.

Hva er det Lyse tilbyr?

Flere ladestasjoner: Lyse har inngått et samarbeid med BKK om felles drift og betalingsløsning for hurtigladestasjoner i Rogaland og Agder. BKK er med sine over 60 hurtigladere i Hordaland en av de største aktørene på hurtiglading i landet. Sammen med BKK har Lyse i dag 7 hurtigladestasjoner med totalt 14 hurtigladere i Rogaland og Agder. I løpet av de første ukene i november har disse blitt omprofilert og noen av dem oppgradert til mer fleksible ladere hvor flere kan lade samtidig. Dette betyr at lading blir mer tilgjengelig, og ventetiden redusert.

Fra abonnementsordning til minuttpris: I dag har de fleste hurtigladeleverandørene i Norge betalt per minutt. Nå går også vi fra en abonnementsordning med et fast beløp i måneden, til minuttprising. Denne omleggingen vil bety en mer fleksibel ordning til flest mulig elbilister – også de som kun trenger 10-15 minutter med lading en gang i blant. Den nye ordningen med minuttpris kan bli dyrere for de bilistene som lader mest og oftest, som for eksempel storkundeabonnementer hvor en fikk lade ubegrenset for 990,- i måneden. En har i prinsippet kunnet stå parkert i flere timer for å lade og har dermed opptatt kapasitet som andre ville hatt behov for.

Omleggingen til minuttpris støttes av Elbilforeningen. Kunder som har abonnement vil få beholde dette ut året, og vi jobber med å finne en god ordning for bedrifter og private elbileiere med stort ladebehov.

Slik ser de nye laderne ut.

En enklere betalingsløsning: Lyse går over til en ny betalingsløsning for sine hurtigladere; appen Bilkraft. I Bilkraft, som er utviklet av BKK, kan du registrere ditt kredittkort og bli trukket 2,50 per minutt for lading, i tillegg til en oppstartskost på 10,-.

Det krever betydelige investeringer å legge til rette for hurtiglading. For å kunne opprettholde og øke tilbudet til våre kunder, har Lyse valgt å legge på en 10 kroner som oppstartspris når du lader. Denne tieren vil være et lite men viktig bidrag for å få etablert flere stasjoner og for å gjøre hurtigladerne mer tilgjengelige til deg som elbilkunde.

Investeringer for fremtiden

Hvordan trafikkbildet og andelen av elbiler i Rogaland vil være i 2022 eller 2030 vet vi ikke, men at elbilen er kommet for å bli, det tror vi på. Elbilbruk har eksplodert – og verden ser til Norge. Vi som strømleverandør i regionen har en viktig oppgave å tilrettelegge for denne fremtiden.

I tillegg til å være en justering mot fremtidens transportsektor, er denne endringen også et svar på endrede kundebehov. Den gamle ordningen var god for noen, men lite gunstig for folk flest. Gjennomsnittlig ladetid på våre hurtigladestasjoner er 14 minutter, og de fleste lader ikke nok til å forsvare et innkjøp av den gamle abonnementsordningen. For en stund siden spurte vi følgerne våre på Facebook om hva de ønsket på ladefronten. Flere ladestasjoner, endret prismodell og ny betalingsløsning var svar som gikk igjen. Det har vi lyttet til. Vi håper at flere nå finner veien til hurtigladestasjonene, så skal vi gjøre vårt for å sikre dere kjapp, enkel og god strømforsyning.

Skrevet av Pål Gilje Tumyr, prosjektleder i Lyse Energisalg.

Én tanke på “Økt satsning på hurtiglading”

  1. Det nevnes ikke noe om leveringskapasitet for lyses nye ladere. Før det blir kjent er det ikke mulig å kommentere ladepris per minutt. Min bil kan kobles til 100kw ladekapasitet. 23 minutter til 80%full. Hva vil en slik lading på Lyselader koste?

    Liker

Skriv en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s