Takk for innsatsen, Kjelle!

I går ble det klart at Kjell Jonevret er ferdig som hovedtrener i Viking. Jobben med å bygge «Nye Viking» fortsetter likevel for fullt, både på og utenfor banen, og med lokal forankring som en viktig brikke. 

Det har vært en sesong med både opp- og nedturer i Jåttåvågen. Klubben endte til slutt på åttendeplass, selv om fjerdeplassen lenge var innen rekkevidde. Dessverre har prestasjonene på banen kommet noe i skyggen av røde tall. Daglig leder Eirik Henningsen har hatt mer enn nok å henge fingrene i. Grepene som tas er ikke alltid hyggelige, men for klubbens framtid er de helt nødvendige. Det handler om sport og økonomi, men ikke minst om kultur. Jobben med å bygge «Nye Viking» er krevende, men samtidig er det mange lysglimt å spore i prosessene som pågår.

Blant kimene til håp er klubbens bevisste satsning på unge talenter. Mathias Bringaker er det beste eksempelet fra årets sesong. Planen er at flere skal følge i hans fotspor. Innen 2019 skal 50 % av spillerne i troppen være lokale. Sportslig er det risikabelt, men fra et emosjonelt perspektiv er det gull verdt. Ingenting er kjekkere enn å se lokale unggutter ta steget. Å løfte frem fra egne rekker gir både stolthet, optimisme – og penger i kassen.

Lyse fortsetter som Vikings hovedsponsor også neste år. I den nye avtalen har vi lagt til en rekke aktiviteter og ideer som vil bidra til å skape store øyeblikk i regionen. Blant annet gleder vi oss til å la lokale lag spille i pausen på Viking-kamper, og til at Viking-spillerne oftere besøker lokale treningsfelt. Vi skal bidra til at kompetansen i eliteklubben Viking skal komme regionens breddeklubber til gode. Eierkommunene våre skal nyte godt av samarbeidet mellom Lyse og Viking.

Etter sesongslutt er det alltid godt med en liten pause. Både spillere, fans og hovedsponsorer trenger noen uker til å samle krefter. Men etter en stund begynner savnet å melde seg. Sakte, men sikkert bygger forventningene seg opp. Preget av ukuelig optimisme, slik bare supportere kan være, begynner vi å glede oss til treningskamper mot Vidar, Staal og EIK, på frosne kunstgressbaner, innhyllet i frostrøyk og med lunken kaffe på termosen – spente på hva den nye treneren bringer med seg. Og så, før vi vet ordet av det, er det sesongstart igjen.

Lyse vil takke Kjell Jonevret for jobben han har gjort i Viking, og ønske han lykke til videre. Kjelle har gitt oss mange gode øyeblikk, både som spiller og trener, og både på og utenfor banen. Heia Viking!

Publisert av

Cathrine Suttie

Sponsoransvarlig

Skriv en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s