Disse sakene ble mest lest i 2015

Tanker om outsourcing, ny visjon og spådommer om fremtiden var blant temaene som preget de mest leste innleggene på bloggen i 2015. 

Nytt år, nye muligheter. Samtidig gir årsskiftet oss muligheten til å kaste et blikk tilbake på året som gikk. Det skjedde mye i konsernet, og flere av lederne våre hev seg over tastaturet for å gi resten av verden innsikt i hva vi driver med i Lyse. Av totalt 39 innlegg, var det disse fem som ble mest lest.

1. Outsourcingspøkelser og annen ondskap

I Dagens Næringsliv 29. september var en drøy halvside viet temaet «Lyse vurderer outsourcing». Vurderingen det refereres til i artikkelen, er et prosjekt som ble startet tidligere i år for å kartlegge hvordan vi jobber med IT i konsernet. Men hvorfor var det egentlig behov for å se på dette? Er ikke alt bare fryd og gammen i IT-kongeriket vårt? Toril Nag tok pennen fatt for å gi et innblikk i prosjektet, og i prosessene som ligger bak.

2. Mer enn et selskap

I sommer skiftet konsernet navn fra Lyse Energi AS til Lyse AS. Samtidig fikk vi ny visjon. Vi skal være «Mer enn et selskap», for våre kunder, våre eiere og for ansatte i Lyse. HR-direktør Marita Nesvik tok for seg tankene bak visjonen, i et innlegg hvor man fort skjønner at Marita er stolt av arbeidsplassen sin.

3. Hva sier glasskulen om 2016?

Tradisjonen tro tok Toril Nag en prat med gode kolleger i konsernet om hva de tror blir «hot or not» i 2016. Roboter, digitale assistenter, VR-briller og wearables er blant tingene som trekkes fram. De diskuterer også om et av de store sosiale mediene er i ferd med å dø, og om selvkjørende biler virkelig kan komme på veiene allerede i 2016.

4. Ikke parker på kundeparkeringen!

Årets ord i 2015 ble det grønne skiftet, men omstilling kan ikke ha ligget langt bak. I tider med rask endring er det interessant å observere at noen snakker veldig mye om endringen, omstillingen vi «snart skal gjennom» – mens noen handler. Basert på en rekke events, prosjektgrupper, konferanser, idédugnader og lignende – både regionalt og nasjonalt – reflekterer Toril Nag over en betydelig forskjell mellom «the millennials» og resten.

5. Tesla på taket

Batterier gir gode svar på spørsmålene: Hvordan kan vi bruke solenergi når solen ikke alltid skinner? Hvordan kan vi bruke vindenergi når det ikke alltid blåser? Batteriet har derfor vært ventet på. Om det blir Tesla og Elon Musk sitt batteri eller noen andre som vinner markedet, så er batteriet en del av løsningen for mer fornybar energi i verden. Kommunikasjonsdirektør Herbjørn Tjeltveit mener at det bare er et tidsspørsmål før flere og flere batterier tanker fornybar energi fra taket, også i Norge.

Takk for at du fulgte Lyse-bloggen i 2015. Vi blogges i 2016!

Skriv en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s