En ipad og en mac på et skrivebord.

Framtiden kommer. Rydd kalenderen.

Et av privilegiene til framtiden er at den er ukjent. Vi vet ikke hva som kommer til å skje. I Stavanger arrangerer nå en rekke aktører en konferanse om denne ukjente morgendagen. Det handler om den teknologiske framtiden og hva vi skal leve av.

Norge, og ikke minst Stavanger-regionen, har ved hjelp av kunnskap og teknologi vokst til å bli et av de mest vellykkede stedene i verden. Den arven skal vi bygge videre på. Dagens oljepris er bare med på å understreke en endring som uansett vil komme: Vi trenger nye greiner som vokser ut fra det «grønne» treet vi har vært både heldige og dyktige i å dyrke fram.

Hvordan kan vi bygge videre på vårt teknologiske utgangspunkt? Vi tror at et av svarene om framtiden er smart-teknologi. Over hele verden vokser det fram initiativ og ambisjoner om å være med å lage morgendagens løsninger. Til grunn ligger en knapphet på ressurser og en omtanke for klimaet. Morgendagens forretningsutvikling handler derfor om å utvikle teknologi og tjenester til et grenseløst marked. Det er selvsagt ikke gitt at vi lykkes, men vi har et utgangspunkt som gjør at vi burde våge å forsøke.

Med utgangspunkt i denne utviklingen har en gruppe aktører etablert Nordic Edge Expo – en ny internasjonal møteplass for kunnskapsutveksling og inspirasjon for alle som arbeider for å skape smarte hjem, smarte byer og smarte samfunn. Målet er å fortelle mer om denne fremtiden, hva smarte byer og hjem er og kan være. Vi ønsker å gi folk et innblikk i de teknologiske mulighetene, hvilke løsninger som alt er på trappene og hva som er rammevilkårene. Her er muligheter både for gründere og etablerte selskaper med vilje til omstilling.

Interessert i å være med? Ta i så fall en kikk på programmet på nettsiden til konferansen.

Publisert av

Herbjørn Tjeltveit

Kommunikasjonsdirektør i Lyse

Skriv en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s