Anders Thingbø.

Lave sommerpriser på strøm

I hvert fall dersom du har en strømavtale som følger markedet.

Prisnivået er lavt og årsaken er primært meteorologiske forhold. Vi nordmenn bruker forholdvis lite strøm om sommeren, men for å nyte godt av de lave strømprisene kreves det at forbrukerne har en strømavtale som følger markedet. Vi oppfordrer deg til å sjekke din faktura og se hva du betalte for strømmen i juni. Dersom du ikke har fastprisavtale, bør ikke strømprisen være høyere enn 19 øre per kWh. Påslag som inkluderer kostnad for el-sertifikat inngår i denne prisen. Nettleie og avgifter til staten kommer i tillegg, og er ikke en del av strømavtalen din. Oversikt over Lyses fakturerte priser finner du her.

Lyse anbefaler privatkunder å ha strømavtalen Lyse Innkjøpspris, som følger markedet. Har du denne avtalen, så kan du være helt sikker på at du gjennom hele året betaler det strømmer koster deg, når du bruker den.

I løpet av 2018 vil Lyse ha skiftet strømmålere hos alle kunder i Lyse Elnett sitt område. Alle Lyses strømkunder blir kontaktet i god tid før bytte av strømmåler for å avtale tidspunkt. Har du ny strømmåler, og velger strømavtalen Lyse Innkjøpspris, så kommer du til å betale den prisen markedet har bestemt nøyaktig for den timen du bruker strømmen.

Hvis du ønsker å følge med på hva du betaler for strømmen og hvordan svingningene i forbruket ditt er, kan MinSide på lyse.no være til god hjelp. Alle Lyses strømkunder kan på MinSide få en oversikt over forbruk og pris i kroner knyttet til eget strømforbruk. Du kan også sammenligne forbruket med tidligere måneder og år. I tillegg til at du kan spare strømkostnader ved økt bevissthet på strømforbruket, bidrar et jevnere forbruk utover døgnet til lavere nettleie på sikt. Logg inn på MinSide på lyse.no og få oversikten!

God sommer med lave strømpriser!

Publisert av

Anders Thingbø

Anders Thingbø er Administrerende Direktør i Lyse Energisalg AS

Skriv en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s