Marita Nesvik.

Mer enn et selskap

Konsernet har fått nytt navn. Lyse AS. Samtidig har vi fått ny visjon. Vi skal være mer enn et selskap for våre kunder, våre eiere og for ansatte i Lyse.

Målet er kundene skal oppleve Lyse som mer enn et selskap fordi vi leverer nyttige tjenester som er viktige for folks opplevelse og mestring av hverdagen. Overskuddet går tilbake til eierkommunene og kommer kommunenes innbyggere til gode. I fjor betalte vi 621 millioner til eierne. Det som er igjen investeres i selskapet til å lage infrastruktur for hverdagen.

Vi skal investere 15 milliarder fram mot 2020. Konsernstrategien vår er ambisiøs og fremtidsrettet, og preget av en langsiktig industriell tenkemåte. Gjennom strategien spisses og tydeliggjøres Lyses oppdrag. Vi bygger nytt kraftverk i Lyses vugge, Lysebotn. Vi fornyer strømnettet på Jæren. Vi bygger fiber over hele Norge. Listen er lang.

For å lykkes med dette er vi avhengige av våre 1100 dedikerte ansatte, og de nye hodene vi skal ansette i tiden framover. Mulighetene vi står overfor med tjenestene Lyse leverer er formidable. De kommer til å lokke oss ut av komfortsonen – og få hjertet til å slå raskere – mange ganger.  Vi presser grensene. Når vi gjør dette sammen som lag og spiller hverandre gode, øker vi sjansene for å lykkes mange ganger.  Det er heldigvis ikke bare energien som er fornybar i Lyse, det er de ansatte også. I tiden framover må vi fornye oss – hele tiden. Å jobbe i Lyse er meningsfullt. Vi bidrar til en større helhet, til et moderne og mer smidig samfunn. Meningsaspektet ved å jobbe i Lyse, gjør at batteriene lades raskt og vi er klare for nye oppgaver – sammen.

Lyse har blitt en attraktiv arbeidsgiver – både isolert og relativt sett. Mange har lagt merke til utviklingen Lyse har hatt fra å være et regionalt kraftselskap til å bli et nasjonalt konsern med flere spennende forretningsområder. Hvem vet, kanskje er internasjonalt det neste? En av grunnene til at vi har lykkes med dette er evnen til å snu seg raskt. I Lyse har vi korte beslutningsveier og mange trigges av dette.

Vi skal også være ydmyke for at vi blir mer attraktive som følge av konjunkturnedgangen i oljesektoren og økt interesse for fornybar energi. At vi øker antall ansatte i Lyse står i sterk kontrast til nedbemanningene rundt oss. Vi får mange nye kollegaer i disse dager. Noen av dem er blant de som har måttet ta farvel med gode kollegaer og en god arbeidsplass. Vi skal ta godt i mot dem.

Mer enn et selskap. More than a company. Jeg elsker den nye visjonen.

Publisert av

Marita Nesvik

HR- direktør, Lyse AS

Én tanke på “Mer enn et selskap”

Skriv en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s