Et steingjerde.

Forankret forandring

I Lyse er det de lange linjene som teller. Konsernet har siden starten i 1998 bare hatt to styreledere – Lars Anders Myhre, styreleder i ti år, og Ivar Rusdal – styreleder de sju siste. Nå er det duket for en ny: Eiernes valgkomité har samlet seg om Harald Espedal.

Espedal velges av bedriftsforsamlingen 30. april. I forbindelse med vaktskiftet sier Ivar Rusdal: – Evnen til å tenke langsiktig er den viktigste egenskapen i Lyse, og det gjelder også for styreledervervet.

Rusdal er inne i sin siste periode – nå overtar yngre krefter. Rusdal peker på at valgkomitéen har hatt de lange linjene for øye når de nå benytter anledningen til å foreta et lederskifte og sikre kontinuiteten. Skiftet er også et generasjonsskifte. Rusdal er 67 år, Espedal 43.

Lyse har røtter mer enn hundre år tilbake i tid.

Langs disse lange Lyse-linjene bakover finner vi samfunnsbygging, entreprenørskap – selskapet har stolte tradisjoner.

Gjennom årene har Lyse dermed opparbeidet en spesiell kapitalbase – av medarbeidere, penger og teknologi. Denne kapitalen er grunnlaget for det langsiktige industriselskapet Lyses eiere vil ha.

Lyse leter hele tiden etter nye forretningsmuligheter. For å gripe disse er det nødvendig å forandre seg. Forandringen skjer med basis i det vi har bygd opp – vi har et gjenkjennelig DNA:  All utvikling i Lyse har skjedd som forankret forandring.

Tålmodighet og  langsiktighet. Det var Ivar Rusdal opptatt av i forordet til konsernets siste samfunnsrapport.

Han skrev: «Tålmodighet er ekstra viktig for et selskap som bygger samfunnets infrastruktur, slik som Lyse.» Et vannkraftverk blir ikke særlig lønnsomt på 10 år, men gi oss 30, eller 100! skrev han. Og minnet samtidig om at vårt århundres informasjonsryggrad – fibernettverket – nå kommer  for fullt etter å ha belastet regnskapene tungt de første 8-9 årene.

Tålmodighet. Stein på stein. Selv om tidene, og menneskene, skifter er det fortsatt de lange linjene som teller.

Skriv en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s