En gammel, rocka mann som spiller elgitar for å reklamere for strømmens dag.

Strøm er et usynlig gode vi tar for gitt

Strøm har gjort at vi bruker 40 timer mindre på husarbeid enn det vi gjorde for hundre år siden. Fredag 23. januar feirer vi Strømmens dag!

Til tross for ekstremvær de senere årene, blir 99,96 prosent av strømmen levert til kundene i Norge. Det er når strømmen forsvinner vi merker på kroppen hvilken betydning den har for oss i hverdagen. I en fersk undersøkelse Opinion har gjort sier kunder at det de savner mest dersom strømmen forsvinner er varmtvannet. Vi savner nest mest komfyren og så oppvarming av hjemmet. Helt nederst på listen over savn ved strømbrudd står brødristeren! 69% av de spurte sier at de ville klart seg svært bra eller ganske bra dersom strømmen forsvant i hjemmet i 24 timer. Heldigvis har det vært en teoretisk problemstilling for de fleste. Jeg er overbevist om at 24 timer uten strøm i et hjem i dag vil medføre at vi bruker veldig mye mer tid på husarbeidet enn vi gjør med strømmen tilgjengelig. Et hjem bruker i dagens samfunn 15 timer pr uke på husarbeid mot 54 timer for 100 år siden.

Mange av oss er ivrige brukere av stier og turområder i den mørke årstiden. Tilgjengelig strøm til gatelys og belysning i parker, rundt vann og i turområder er en forutsetning for trygg bruk av disse områdene. Strøm gir med andre ord livskvalitet og mulighet for adspredelse i naturen i den mørke årstiden!

Visste du at nordmenn kjøper 10 millioner elektriske apparater hvert år? Dels skjer en utskifting av gamle og ofte energisløsende vaskemaskiner, tørketromler med mer til apparater med ny teknologi som gir en mer effektiv bruk av strømmen. Mange elektriske apparater bruker i dag forsvinnende lite strøm. Å lade en Iphone koster bare noen få kroner i løpet av hele året. Vi har også en befolkningsvekst og velferdsøkning som bidrar til økt forbruk av elektrisitet. Norge er blant de land i hele verden der befolkningen bruker mest strøm målt i KWh per innbygger. Dersom du ønsker å spare strøm er det forbruk av varmtvann og styring av oppvarming som vil gi størst besparelse på regningen. Vi går en spennende tid i møte der ny teknologi vil gi kunder muligheten til å styre strømforbruket på en enkel måte.

Fredag 23. januar arrangerer strømbransjen Strømmens dag. Vi inviterer til å hedre strøm som et gode gjennom å se videoer og lese om strøm på Facebook, og ved å ta et bilde av deg selv og din favoritt-el-dings, dele det på Instagram og tagger det med #strømglede. Da vil du også være med i trekningen av en iPad Mini.

Publisert av

Anders Thingbø

Anders Thingbø er Administrerende Direktør i Lyse Energisalg AS

Skriv en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s