Konsernsjef Eimund Nygaard

Lyse og samfunnsansvar

I går ble det klart at Lyse sponser nye studenthybler ved Universitetet i Stavanger (UIS) med 10 millioner kroner. Dette er samtidig en jubileumsgave til Universitetet, som i år feirer 10 år.

Lyse har vært en solid støttespiller for universitetet helt siden det ble etablert, også ved å gi 100 millioner til Universitetsfondet før etableringen, nettopp for å bygge opp under mulighetene til å få etablert et universitet i regionen.

Samtidig som UIS er viktig for Lyse og vår «Strategi 2020», hvor kompetanse er et av nøkkelordene, er sponsingen av studenthyblene en understrekning av Lyse som en viktig bedrift i regionen, som er opptatt av å ta samfunnsansvar. Skulle bare mangle kan du si, vi som er eid av kommunene i regionen, men det er dessverre ikke en selvfølge. Mange bedrifter snakker om samfunnsansvar, eller «Corporate Social Responsability» som det heter på fint, men mange lar det bli med festtalene.

Vi i Lyse er opptatt av å vise det i vårt daglige virke; UIS-samarbeidet er bare ett av mange eksempler på at vi lever i regionen, og for regionen. Dette vil over tid også vise igjen på bunnlinjen. Selskaper som bidrar ut over egen drift har en tendens til å lykkes bedre enn andre.

Ikke minst bidrar det til at gode folk ønsker om å jobbe i selskaper som tar et ekstra samfunnsansvar, og det bidrar til at vi som jobber der blir stolte over selskapet vårt.

Det er jeg i dag; gratulerer med dagen.

Publisert av

Eimund Nygaard

Konsernsjef