To figurer som sitter på en benk.

Den som ler sist…

Vel overstått ferie!

Det nærmer seg august, og mange Lyse hoder er eller skal snart tilbake på jobb – formodentlig med full-ladede batterier etter en god og solrik ferie. Mange av dere er kanskje lesehester, som meg, og har benyttet fridagene til å få lest litt ekstra mye av både fag- og skjønnlitteratur, blogger, artikler og annet moro.

Jeg har alltid selv pleid å si: Det går an å være seriøs uten å være alvorlig. Og i her forleden kom jeg over en artikkel av Jaquelyn Smith i Forbes om humor på jobb, som underbygget akkurat det – ikke bare er det greit med humor på jobb, det er faktisk viktig!  Artikkelen het: Ti gode grunner til at humor er viktig på jobb. Jeg har lagt ved link til hele artikkelen nederst i dette innlegget – men en kort oppsummering kommer her:

1. Humor gjør at folk liker å jobbe med deg

Kan jo virke åpenbart – men – folk liker å jobbe sammen med folk de liker. Humor hjelper deg å finne likesinnede og å påvirke på jobb – så lenge ikke humoren din er ondsinnet, selvsagt…

2. Humor reduserer stress

Latter og humor får deg til å slappe av og senke skuldrene i anstrengende situasjoner. Nyttig for mange av oss.

3. Humor gjør deg mer menneskelig/tilgjengelig

Artikkelforfatteren hevder at humor minsker eventuelle avstander mellom leder og team – og mange av oss har sikkert opplevd akkurat det – at å dele en god latter minsker avstand mellom folk generelt. Vel – det gjelder også på jobb.

4. Det får folk til å føle seg vel

Forskning viser at latter på jobb minsker konflikter og styrker konstruktivitet.

5. Ha + Ha = AHA!

Humor er essensielt for kreativiteten og innovasjonsevnen, hevder artikkelforfatteren. Det senker tersklene for å generere ideer og får deg til å møte utfordringer på nye måter.

6. Humor bygger tillit

Humor avdekker det ekte, autentiske i oss. Og ved å vise mer av den siden, får folk mer tillit til deg. I følge forfatteren blir humoristiske folk ofte sett på som mer intelligente også —

7. Det høyner moralen!

Artikkelforfatteren hevder at arbeidsplasser med mye humor har lavere andel av folk som slutter – og generelt høyere arbeidsmoral.

8. Humorister er lettere å ta kontakt med!

Og hvis du er lett å ta kontakt med, fostrer det mer åpenhet og ærlighet rundt deg. Definitivt bra for arbeidsmoralen.

9. Humor får virksomheten som helhet til å vise igjen!

Forfatteren hevder at humor kan gjøre at virksomheten klarer å levere mer enn det kundene forventer – bare tenk på flyselskapet (). Mange gode historier om kundeservice handler om vanskelige saker som ble løst med et glimt i øyet.

… og sist men ikke minst:

10. Humor KAN øke produktiviteten!

Humor bidrar til en energisk atmosfære som tilrettelegger for interaksjon, brainstorming og nye ideer, og en følelse av at det verdsettes om man tenker ut av boksen!

Så kanskje han hadde rett, Dwight D. Eisenhover, da han sa:

A sense of humor is part of the art of leadership, of getting along with people, of getting things done!

Publisert av

Toril Nag

Konserndirektør Tele - ansvarlig for fiberutrulling og digitale tjenester i Lysekonsernet. Brenner for gode kundeopplevelser, teknologi, næringsutvikling og verdibasert ledelse.