To jenter som hopper med solnedgangen bak seg.

Sommer-refleksjoner

– Javel, sier vi i Stavanger-regionen når vi møter kjente på gata. Det er siddis-språk for «Så kjekt å se deg – hvordan har du det? Og familien? Ellers noe å melde?» 

Med tidenes sommer over regionen kan det godt hende du får det best mulige siddis-svaret som finnes på spørsmålet over – nemlig «Kan ‘kje klaga!». Da vet du at alt ikke bare er sånn passe, men faktisk ganske så såre vel – ja, rett og slett helt topp.

Og det skulle kanskje bare mangle. I følge FNs utviklingsfond (UNDP) er Norge verdens beste land å bo i. Det er viktig å holde fast på den tanken! I forhold til de aller fleste lands innbyggere er vi fantastisk privilegerte. Og ferietiden er kanskje en av de anledningene vi benytter til å sette seg ned og tenke: – Nå har jeg det bra! Jammen er vi heldige!  Hvis en skal dømme etter Instagram bildene som legges ut er det mange som har hatt en fantastisk sommer så langt – både i det vakre landet vårt og i utlandet. Godvær og sol lader batteriene våre, og mer tid til venner og familie gjør godt.

Jeg skrev i et tidligere blogg-innlegg om en undersøkelse jeg hadde lest, om lykke. Tid med venner og familie var noe av det aller viktigste for lykkefølelse. Det eneste som var verre enn å være alene, var visstnok å tilbringe tid med sjefen. Til ettertanke for noen og enhver det – minner meg om noe min eldste datter sa engang jeg var på jobbreise for en del år siden: «Mamma, når du er på reise er pappa og jeg nesten som to mennesker!»  (Når denne historien fortelles i godt selskap skynder jeg meg alltid å presisere at det hun mente var at de var nesten som to VOKSNE —- men møter ikke alltid gehør for det—)

Nå vel – ferien er for mange en tid der det reflekteres over prioriteringer i hverdagen. Og i år som tidligere konkluderer jeg for egen del med at selv om ferie er fantastisk, er det like deilig å komme tilbake til jobb etter ferien, som det er å dra på ferie.

Seriously.

Når jeg sier akkurat dette i heimen får jeg hevede øyenbryn fra den yngre garde. «Det sier du bare fordi du skal oppdra oss» – hevdet en av dem skeptisk. Men – not so. For meg er lykken i stor grad knyttet til øyeblikkets magi: en uventet klem fra en av ungene, morsomme middager sammen med familie og venner, den perfekte utslittheten etter en dag i fjellet, en ny kontrakt på jobben, en fornøyd kollega –  eller sågar det å tvinge seg til den første treningsøkten etter en litt for god og makelig sommer, eller smake igjen den utmerkede kaffen i Lyses kaffeautomat ved kantina. Og hyppigheten av slike små øyeblikks-lykker er en viktig faktor for hvorvidt vi opplever Det Gode Liv.

Hverdagslykken er viktig fordi lykkelige mennesker har en tendens til å skape mye positivt rundt seg. Og da kommer jeg snart til poenget, kjære Lyse-kolleger. Jeg kom nemlig over følgende bilde i ferien – og da jeg så det tenkte jeg – jepp, de er det mange av i Lyse!

For nærmere 2.500 år side sa den greske filosofen Demokrites; Lykkelig er den som ikke sørger over hva han mangler, men gleder seg over hva han har.

Kanskje det nettopp er så enkelt.

Publisert av

Toril Nag

Konserndirektør Tele - ansvarlig for fiberutrulling og digitale tjenester i Lysekonsernet. Brenner for gode kundeopplevelser, teknologi, næringsutvikling og verdibasert ledelse.