En lyspære i gresset.

Vi trenger flere Lyse Ideer!

Til helgen samler Lyse og IKT Norge kreative unge og unge voksne til idemyldring i bygget vårt på Mariero.

I dag trykket Stavanger Aftenblad nedenstående innlegg som jeg har skrevet sammen med Heidi Austlid fra IKT Norge og Marte Sootholtet fra Jam Oslo:

Norge trenger lyse ideer og Norge trenger lyse hoder. Vi trenger smarte, kvikke folk som kan utvikle ny teknologi. Som IKT-bransje ønsker vi å ta ansvar og inviterer unge til samskaping om morgendagens løsninger.

Det finnes i dag alt for få arenaer der ungdom kan utfolde seg innen teknologi, der man kan teste ut hva man kan få jobbe med i voksenlivet, og der brukernes behov blir utforsket og tatt på alvor. Vi tror vi kan lære mye av å involvere ungdom i å samskape det som kan gjøre regionen attraktiv for framtiden. Derfor arrangerer Lyse og IKT-Norge Lyseideer.

Hva skjer så når man inviterer regionens lyseste hoder til å samarbeide i 48 timer for å lage det morgendagens teknologibrukere ønsker og trenger? Det vil vi finne ut av med Lyseideer- Stavangerregionen Youth Challenge som Lyse er vertskap for 6.-8. september i samarbeid med IKT-Norge. I en tid der den teknologisk utvikling går raskt, er den unge generasjonen premissgivere og definitive ekspertbrukere. På Lyseideer jobber ungdom i alderen 15-20 år sammen med unge profesjonelle innen design, teknologi og forretningsutvikling med å utvikle nye ideer, forretningsmodeller og prototyper.

Ny læringsarena

Det er viktig at ungdom oppdager hvilken kreativitet og påvirkningsmulighet som ligger i å selv ta del i, og medskape de tjenestene og produktene de selv skal bruke. Den kunnskapen ungdom trenger for framtiden er ikke bare kunnskap som formidles over kateteret i et klasserom, det er å teste og prøve ut nye verktøy i virkelig liv. På Lyseideer legges det vekt på å lage prototyper og teste ut ideer overfor potensielle kunder og brukere. Verdien av at ungdom jobber sammen med fagfolk slik at de sammen kan få det beste ut av gode ideer, gir læringsgevinst for både ungdom så vel som fagfolk. Vi trenger flere dyktige teknologer og vil gjerne vekke ungdoms interesse for disse fagfeltene.

Co-creation

Både næringsliv og offentlig sektor kan lære mye ved å involvere brukerne av tjenestene tidlig i prosessen. Mye ressurser går til spille ved at man ikke sjekker med kunden eller sluttbrukeren hva som er meningsfylt og relevant for dem. God innovasjon skjer når selskaper og etater snakker med kunden framfor til dem som skal ta tjenesten eller produktet i bruk.

Norges smarteste region?

Stavangerregionen har i form av digital infrastruktur og fibernett potensiale til å bli Norges smarteste region. Regionen, med de ressursene vi besitter er en yngleplass for nye produkter, tjenester og virksomheter. Det ønsker vi å se enda mer av, og særlig at flere oppdager mulighetene som ligger i IKT næringen, men det forutsetter at vi fostrer et dynamisk miljø av unge krefter som tør å satse på å utvikle nyvinninger, tester nye måter å ta i bruk teknologi, og at vi lager nye arenaer for samarbeid. Derfor arrangerer vi Lyseideer – og vi håper unge talenter fra hele regionen vil delta.

Publisert av

Toril Nag

Konserndirektør Tele - ansvarlig for fiberutrulling og digitale tjenester i Lysekonsernet. Brenner for gode kundeopplevelser, teknologi, næringsutvikling og verdibasert ledelse.

Skriv en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s